Σαββόπουλος, Μια βραδιά στο Ηρώδειο

Το blog urban travel tales από το Μάιο 2012 που ξεκίνησε στοχεύει να υπενθυμίζει τον πλούτο της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και την ανάγκη άμεσης δραστηριοποίησης για τη προστασία του περιβάλλοντος.

Έχει βραβευτεί 3 φορές από ομάδες bloggers. 
Τα κείμενα που αναρτώνται είναι πρωτοεμφανιζόμενα κείμενα μου, αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας, επιμέλειας και προσωπικής εμπειρίας. Η προσέγγιση μου είναι η ταξιδιωτική της αναζήτησης, όχι η τουριστική.
Συνοδεύονται από δικές μου φωτογραφίες, σε άλλη περίπτωση αναφέρεται η πηγή.
Οποιαδήποτε αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή του περιεχομένου καλύπτεται από τα δικαιώματα του copyright.

Καλή περιήγηση!

Λίζα Σαμλόγλου 

2018 © Copyright.  All rights reserved

Μια βραδυά στο Ηρώδειο από αυτές που ξέρεις πως θα θυμάσαι: «Για την υγεία των κοριτσιών μας». Οργανώνεται στα πλαίσια της καμπάνιας από το μη κερδοσκοπικό σωματείο Γυναίκες στην Ογκολογία για την πρόληψη. 

Ο Διονύσης Σαββόπουλος αρχίζει με «Συννεφούλα» κλείνει με «Μια θάλασσα πλατιά». Μια φωνή και μια παρουσία σαν καλό κρασί, παλιώνει υπέροχα. Εμφανίζεται με ρεντιγκότα και ασπρόμαυρο-ριγέ μπλούζα, κομψός, αδυνατισμένος από την τελευταία εικόνα που είχα στο νου μου. Οι κινήσεις του υποταγμένες σε μια μουσική, έναν εσωτερικό ρυθμό που θαρρείς ακούει μονάχα εκείνος.

Με το χιούμορ και τα άψογα Ελληνικά του που σπάνια κυκλοφορούν πλέον, όπως κι η ευγένεια του, αστική, και το γούστο του, καλαίσθητο. Με σεβασμό προς τις γυναίκες, όλες μας, η βραδιά είναι αφιερωμένη σε μας και στην υγεία μας για την πρόληψη του καρκίνου.

Ο Διονύσης είναι αφοσιωμένος στη δική του αγάπη που την τραγουδάει, την ‘Ασπα του, και σε εκείνες της μουσικής του/μας παράδοσης,
‘διόλου σκονισμένης’ – τη Βέμπο, τη Σωτηρία Μπέλλου και τη Δόμνα Σαμίου.
Νεανικός γιατί είναι φρέσκος, πλαισιωμένος από νέα παιδιά, μουσικά σχήματα τη Μαρίνα Σάτι και τις Fones & Chores, και τους Αλκμάν.

O Σαββόπουλος έχει τη στόφα του παραμυθά #storyteller – ο 16αρης εαυτός του γνέφει στον 20άρη ‘ο εφιάλτης της γενιάς μας ήταν η χυλόπιττα’ λέει, πιστός στην αγάπη του για αποφθέγματα.
Μέσα από τα ανέκδοτα του ξεπηδάει ο Αλέκος Σακελλάριος που κάνει φάρσες μες στην Κατοχή, τα βαλσάκια, οι γονείς μας τις Κυριακές, το στρωμένο τραπέζι και το λευκό τραπεζομάντηλο που τους χωράει όλους, φίλους, γείτονες και συγγενείς – τού λείπουν αφόρητα οι γονείς του κάποιες μέρες, λέει, νάμαστε καλά να τους θυμόμαστε, κι όσοι τους έχουν να τους προσέχουν.


Είμαι τυχερή που είμαι εδώ απόψε, στο Ηρώδειο, σχεδόν πανσέληνος.

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018, Ηρώδειο 

Ηρώδειο, Σαββόπουλος, 23.09.2018
Σαββόπουλος, Ηρώδειο, photo Lisa Samloglou 23.09.2018
Ηρώδειο, Αθήνα
Ηρώδειο
Ηρώδειο
Ηρώδειο, Lisa Samloglou

2018 © Copyright.  All rights reserved

Lucky to be here tonight with the one and only Dionysis Savvopoulos!
#Savvopoulos #ηρώδειο #OdeonofHerodesAtticus #athens #preventcancer
#womeninoncology   www.w4ohellas.org

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Get updates

From art exploration to the latest archeological findings, all here in our weekly newsletter.

Subscribe